nlcsenfrdehuidltnorues

Nieuwe lezers

  • Jamesgaise
  • Robertrap

inloggen

48.3% 
19.1% 
13.4% 
8.9% 
2.2% 
2.2% 
1.1% 
1.1% 
1.1% 
1.1% 

Gisteren: 2
Deze Week: 13
Vorige Week: 35
Deze Maand: 81
Vorige Maand: 75
Totaal: 8441

www.TT-wandelreizen.nl

wandelen Camino de Santiago de Compostela

USA Texas IML-walk Arlington wandelreis

TT-wandelreizen samen wandelen IML-wals over the World

Wandelen in Thailand

50 zonder rand met jaartallen wit thumb

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Winterserie OLAT

Op een van deze OLAT-winterserie wandelingen vroeg Frits mij of ik hem kon helpen met de verzorging van een winterserietocht, dan kon ik deze tocht der dag ervoor voorlopen. Ach waarom niet.
Echter na deze tocht vroeg hij of ik me beschikbaar wilde stellen voor het bestuur van OLAT. Nu dat was niets voor mij dacht ik, want ik wil wandelen, maar hij verzekerde me dat ik dat nog zou kunnen blijven doen.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Wandelsportvereniging OLAT

Ik nam deel aan de Friese Elfstedentocht, maar ik had vooraf een andere wandeling gemaakt. In die tijd moest je een girokaart als cheque uitschrijven als je geld op wilde nemen als je je kascheque gebruikt had. Dat had ik gedaan, maar als ik op het postkantoor in Leeuwarden het geld wilt opnemen. Blijkt deze daar niet aangekomen te zijn. Daar ik geen geld had en ook Jose en Frits Verhees (oud-secretaris OLAT) daar waren, die ik van de lange afstand wandeltocht kenden. Vertelde ik mijn probleem en zij hielden mij dan ook vrij, tot dat ik weer geld zou hebben. In de Elfsteden Stad Sloten kreeg ik van de beheerster van het postkantoor van haar eigen rekening 150 gulden, en ik beloofde dat ik het geld over zou maken. Wat had zij een vertrouwen in mij.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Wandelen na een oefening

Friessenweg, Pickerweg, Weserberglandweg, Wittekindsweg, Toddenweg, Hanzeweg, Hessenweg, Marskramerweg

Daar mijn echtgenote niet erg enthousaist was over het wandelen, zocht ik soms mogelijkheden toch op pad te gaan. Een mogelijkheid was om de oefening wat langer te maken of mee te gaan

Soms ging ik mee met een gevechtseskadron z.g. mee en ging dan gewoon wandelen in Duitsland, dat kostte me wel verlof, maar door de vele diners die vaak tot na 24 uur duurde had ik een groot aantal uren opgespaard.

pickerweg overzichtZo ging ik op een keer vanaf Osnabrück met de trein naar Papenburg boven in Duitsland om de Friesenweg naar Osnabrück te wandelen (180 km), daar aangekomen direct weer naar Wildeshausen voor de Pickerweg (?? Km).  Als ik wederom in Osnabrück kom ga ik over op de Wittekindsweg naar Porta Westfalica om daar verder te gaan Weserberglandweg

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Schietserie Bergen Hohne

Ik kom op de kazerne en moet de keukenwagens direct weer klaar hebben voor na nieuwjaar voor de Schietserie. Ik krijg van de S1 (Hoofd Personeel zaken) te horen dat ze een woning voor me hebben in Geldrop. Krijg een jeep te beschikking en we rijden naar Geldrop. Het is een flatgebouw, Reinoutlaan 246 kan bel bij de buren aan om te vragen of ik even mag kijken naar de indeling.

Het is mooi en ruim en rijden terug “ik heb een huis” belde ik naar mijn vrouw. Maar moet wel eerst op schietserie, maar daarna kunnen we verhuizen.

Begin januari ga ik met de kwartiermaker groep vooruit naar het kamp Hohne. Ik krijg daar een keuken, dus de keukenwagens kunnen gewoon ongebruikt blijven. Er is een grote eetzaal waar de huzaren komen eten.

Er zijn ook nachtschietoefeningen en als ze dan terugkomen heb ik soep, maar ook kroketten en frikandellen. Deze verkochten we en op elke frikandel en kroket was 5 of 10 Pfennig opslag voor de koks en hofmeesters. We waren open tot een half uur na terugkomst van het laatste voertuig van de oefenende eenheden na nachtschieten.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

bok 11e tankEen aantal belevenissen tijdens de verschillende oefeningen.

Ik weet niet meer precies in welke volgorde en jaren deze waren. Maar ze waren steeds met 11e tank bataljon.

3 vatensysteemEr waren hadden een oefening en waren al een week in het veld. We wasten ons bij de waterwagen met onze buitenhelm als wasbak. Maar we hadden ook bij de keuken een drievaten systeem. Dat waren drie grote vaten die elkaar paste en daar kon een hete water stoker in, die ging op benzine.  

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

11e Tankbataljon Oirschot - Bieten rooien

platte petEen nieuwe platte pet is gekocht met het embleem van Onderofficier netje in DT-1 met handschoenen kom ik aan in Oirschot. Moet me bij de Staf Staf Verzorging Compagnie van het 11e tk bat melden.

duitse staander

Ik meldde bij de CSM,fout het OWI hierbij de Cavalerie, een Amsterdamer de Opper(Adjudant) Lou de Matter en die zegt "een nieuwe vetsmelter, maar we hebben al een vetsmelter" en brengt me bij de Eskadrons Commandant Ritmeester Henk Pieters met een hond. Nu was dat niet zo nieuw voor mij, want ook op de koksschool hadden we twee officieren, die zo “k.ttenlikkertje” bij zich hadden op de kazerne. Maar dit was een grote jachthond.

rentalcars 1

Search for Car Rental